Een aanvallende computer blokkeren

Een aanvallende computer te blokkeren:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionNetwork Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Selecteer het selectievakje Voeg een aanvallende computer toe aan de lijst met geblokkeerde computers gedurende N min.

Als het selectievakje is ingeschakeld, voegt Network Threat Protection de aanvallende computer toe aan de lijst met geblokkeerde computers. Dit betekent dat de netwerkverbinding met de aanvallende computer na de eerste netwerkaanval een bepaalde tijd wordt geblokkeerd door het onderdeel Network Threat Protection. Deze blokkering beschermt de gebruiker automatisch tegen mogelijke nieuwe netwerkaanvallen vanaf hetzelfde adres. De minimale tijd die een aanvallende computer in de blokkeerlijst moet doorbrengen, is één minuut. De maximale tijd is 32 768 minuten.

U kunt de blokkeerlijst bekijken in het venster van het Netwerkmonitor-tool.

Kaspersky Endpoint Security wist de blokkeerlijst wanneer het programma opnieuw wordt opgestart en wanneer de instellingen voor Network Threat Protection worden gewijzigd.

4. Stel een andere blokkeringsduur in voor een aanvallende computer in het veld rechts van het selectievakje Voeg een aanvallende computer toe aan de lijst met geblokkeerde computers gedurende N min.
  5. Sla uw wijzigingen op.

Wanneer Kaspersky Endpoint Security hierdoor een poging tot netwerkaanval tegen de computer van een gebruiker detecteert, blokkeert het alle netwerkverbindingen met de aanvallende computer.